2017-02-21 15:20:56• hírek • Kocsis Zoltán

Vizsgálatot indít a rendőrség az állítólag a rendőrök által megvert férfi ügyében

Talajrészeg autóst állítottak meg késő este a rendőrök. Az autóst, akiről ráadásul kiderült, hogy egy évtizede fel van függesztve a vezetői engedélye, előbb a kórházba viszik vérvizsgálatra, majd a rendőrségre, ahol úgy megverik, hogy azonnali műtétre van szüksége. De az is lehet, hogy csak elesett. A rendőrség mindenesetre vizsgálatot indított.

Dióhéjban így lehetne összefoglalni a csütörtök este történteket. Amely lehet, hogy rendőri túlkapásról szól. De az is lehet, hogy csak egy hatalams blöff az egész.

A presasm.ro román nyelvű hírpotált az áldozat, Mircea A. testvére kereste meg azzal, hogy fivérét csúnyán megverték a rendőrök a nagykárolyi kapitányságon. Mircea A. azt követően került oda, hogy a közlekedési rendőrök Gilvácson megállították és megfúvatták. Kiderült, hogy alaposan felöntött a garatra, mielőtt autóba ült, ráadásul érvényes jogosítványa sem volt. Ezt követően a kötelező protokoll szerint a Nagykárolyi Városi Kórházba vitték a vérvizsgálathoz szükséges vérvételhez, majd a kapitányságra, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet.

Az erősen ittas férfi itt kötekedni kezdett az egyik jelen lévő rendőrnővel, akit szőke haja miatt Elena Udreának nevezett. Az egyik rendőr ezt követően nem túl udvarias szövegkörnyezetben kezdte el emlegetni Mircea A. édesanyját, a férfi pedig ettől még inkább ingerült lett. Kiabálás, dulakodás következett, amit a rendőrök egy alapos veréssel zártak le. Olyannyira megverték a férfit, hogy annak vissza kellett mennie a kórházba, ahol megvizsgálták és azonnal meg is műtötték kiszakadt hugyhólyagját.

Így szól a fivér verziója, noha maga a presasm.ro is megjegyzi, egyes forrásai szerint szó sincs bántalmazásról. Egyszerűen annyi történt, hogy a férfi olyan részeg volt, hogy elesett és ez okozta a sérüléseit.

Utóbbi verzió sem tűnik alaptalannak, ha figyelembe vesszük, hogy a rendőrség pénteki sajtóközleménye szerint az 53 éves férfi leheletében 1,07 (!) mg/l alkoholszintet mértek. Csak hab a tortán, hogy Mircea A. jogosítványát még 2007 március 27-én függesztették fel, ám ez nem akadályozta meg őt abban, hogy vezessen. Ki tudhatja, hányszor tette meg ezt az elmúlt közel tíz évben, tehetjük fel a kérdést.

A sajtóban megjelent vádakra reagálva mindenesetre kedd délután közleményt adott ki a Szatmár Megyei Rendőrség, amely szerint Alin Hanis főparancsnok belső vizsgálatot indított el az ügyben.

Kiváncsian várjuk ennek eredményét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: